top of page

Vahva kunta

Minkälaisia asioita mietin, kun ajattelen vahvaa kotikuntaa? Minusta kunnan tulee olla sellainen, joka huolehtii kuntalaisten lähiympäristöstä ja palveluista. Sieltä löytyy työpaikkoja, yritystoimintaa ja kuntalaisille aktiivista toimintaa. Kunta tarjoaa sellaisia palveluita, jotka vaikuttavat jokaisen kuntalaisen arjen pyörimiseen. Tietyt tehtävät ja palvelut ovat kunnille lakisääteisiä, mutta vahva kunta pystyy tarjoamaan myös muuta.


On tärkeää olla tietoinen kunnan väkirakenteesta nyt ja tulevaisuudessa. Tarpeet muuttuvat siitä riippuen keitä kunnassa asuu ja minkälaisia yrityksiä kunnassa toimii. Jatkuva vuoropuhelu kuntalaisten kanssa onkin tästä syystä erityisen tärkeää. Mikä arjessa toimii ja mihin tarvitaan parannusta. Haasteena on sitten päätöksenteossa pystyä huomioimaan erilaisia toiveita. Mitä paremmassa kunnossa kunnan talous on, sitä helpompi on tarjota toivottuja palveluita.


Elinvoimainen kunta houkuttaa uusia asukkaita ja yrityksiä.


Kunta on jokaisen kuntalaisen oma koti ja paikka, jossa tulisi olla hyvä elää ja asua. Siksi päätöksenteko kuntalaisia ja heidän arkeaa koskevissa asioissa pitäisi pystyä säilyttämään mahdollisimman paljolti lähellä kuntalaisia.20 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page