top of page

Mitä sinulle kuuluu?

Kulunut vuosi on saanut mietteliääksi monien asioiden suhteen - ei kaikkein vähiten yksinäisyyden ja sen tuomien ongelmien suhteen. Yksinäisyys on ollut ongelmana jo aikaisemminkin, siinä tavallisessa arjessa ennen koronaa. Ikään katsomatta moni on kokenut olevansa ilman mitään sosiaalisia kontakteja. Mennyt vuosi pandemian tuoman eristäytymisen vuoksi, on pahentanut tilannetta monin verroin.


Julkisuudessa on monesti nostettu esille tietyt henkilöryhmät, kuten lapset, nuoret tai ikäihmiset suurimpina yksinäisyydestä kärsijöinä. He ovatkin aivan varmasti jääneet monella tavalla kovin yksin. Silti ei pidä unohtaa sitä, että myös monet muut kokevat vahvasti olevansa täysin yksin.


Yhteiskunnallisesti asiaan tulee puuttua vahvasti, se on ehdottoman tärkeää ja vaatii paljon satsauksia. Kuitenkin myös jokainen meistä voi vaikuttaa asiaan. Koska olet viimeksi muistanut kysyä lähipiirissäsi olevilta ihmisiltä mitä heille kuuluu? Yksi puhelu tai viesti? Yksinäisyys ei näy, et ehkä edes tiedä kuinka merkityksellinen esittämäsi kysymys jollekulle on. Se voi olla juuri se päivän pelastus, jota sillä hetkellä tarvitaan.


Kysynkin siis sinulta, mitä sinulle kuuluu?21 views0 comments

Comments


bottom of page